איך לבחור את עורך הדין לענייני משפחה הנכון בישראל: טיפים ותובנות

מהם דיני המשפחה בישראל?

דיני משפחה הוא מונח רחב המכסה מספר תחומים שונים של המשפט. בישראל, דיני משפחה כוללים סוגיות נישואין, גירושין ומשמורת ילדים.
דיני המשפחה כוללים היבטים אזרחיים ודתיים של חיי המשפחה בישראל. המשפט האזרחי עוסק בהיבטים שאינם דתיים כגון גירושין או תשלומי מזונות בעוד שהחוקים הדתיים עוסקים בנושאים כגון טקסי נישואין וגירושין המבוצעים על ידי רבנים (יהודים אורתודוכסים) או אימאמים (מוסלמים).

מה לחפש בבחירת עורך דין לענייני משפחה בישראל

כאשר בוחרים עורך דין לענייני משפחה בישראל, ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון:

  • ניסיון. ככל שעורך הדין מנוסה יותר, כן ייטב. ככל שהוא או היא עבדו על יותר תיקים וניצחו ייתן לך ביטחון שהוא או היא יכולים לטפל במקרה שלך גם כן.
  • מומחיות. עורך דין עם ידע מיוחד בנושא הספציפי שלך יוכל לספק לך ייעוץ טוב יותר מאשר אחד שאין לו כל ניסיון בתחום זה של החוק (למשל, גירושין).
  • עלות/שכר טרחה הנגבים על ידי עורך הדין במשרדו ישתנו בהתאם לשאלה אם הם עובדים על בסיס מגירה (לפיו הם מקבלים תשלום רק אם הם זוכים) או תעריפים לפי שעה (כלומר הם גובים לפי שעה). הקפד לדון בכל העלויות לפני שכירת ייעוץ משפטי כלשהו, כך שלא יהיו הפתעות בהמשך הדרך!
  • סגנון תקשורת – חלק מעורכי הדין מעדיפים תקשורת בדוא”ל בעוד שאחרים מעדיפים שיחות טלפון או פגישות פנים אל פנים; גלה מה עובד הכי טוב בשבילך כדי שכולם יישארו מאורגנים לאורך כל תהליך המקרה שלהם!

שאלות שיש לשאול עורך דין משפחה פוטנציאלי

  • האם אתה מומחה במצבי?
  • מהו מבנה העמלות שלכם, וכיצד אתם גובים תשלום עבור שירותים?
  • כמה זמן ייקח לי לקבל ממך תשובה כשאזדקק לעזרה במקרה שלי?
  • מהו סגנון התקשורת שלך (דואר אלקטרוני, שיחות טלפון או פגישות)? האם יש משהו שעלול להיות קשה עבורי אם נתקשר באמצעות דוא”ל בלבד?
  • האם יש לך דוגמאות לסיפורי הצלחה עם מקרים דומים לשלי שאוכל לבדוק?

בחירת עורך הדין המתאים לתיק שלך

בחירת עורך הדין הנכון היא לא משהו שכדאי להקל בו ראש. אתה רוצה מישהו שיכול לספק לך שירות איכותי ולעזור לך לקבל את התוצאות החשובות לך. הנה כמה טיפים לבחירת עורך דין משפחה נכון:

  • הערך את האפשרויות שלך – בדוק מה זמין במונחים של שירותים משפטיים, כולל ביקורות מקוונות, הפניות מחברים ובני משפחה, וכו ‘ זה ייתן לך מושג טוב יותר איזה סוג של עורך דין עשוי להיות המתאים ביותר למקרה שלך.
  • שאל שאלות – אל תחששו לשאול שאלות כשאתם מראיינים עורכי דין פוטנציאליים; הם צריכים להיות מוכנים ומסוגלים לענות על כולם ללא היסוס או התחמקות (ואם הם לא יודעים תשובה מיד, הם צריכים לעשות את המחקר שלהם). אם עורך דין לא נראה פתוח או כן לגבי משהו במהלך התהליך הזה – או גרוע מכך – מנסה להסתיר מידע מלקוחות פוטנציאליים כי זה עלול לפגוע בסיכוייהם לזכות בתיקים שלהם… טוב, אז אולי זה לא בדיוק המקום שבו אנחנו רוצים שגורלנו ינוח!
  • השוואת הצעות מחיר – לאחר שמצאנו מספר מועמדים שנראים מתאימים על סמך התרשמותנו הראשונית ממחקר מידע הרקע של כל אדם באינטרנט (כולל מאמרים רלוונטיים שנכתבו על ידי עיתונאים אחרים), כעת מגיע הזמן להשוות הצעות מחיר בין חברות שונות לפני קבלת החלטה סופית איזה מהם מתאים ביותר לצרכים מיישר קו עם מערכת הערכים שלו לגבי נגישות, רמת הסגנון הדרושה, העדפה וכו

טיפים לעבודה עם עורך דין לענייני משפחה

  • היו מוכנים. עורך דין משפחה טוב ישאל אתכם שאלות ויצפה שתוכלו לענות עליהן. אתה צריך לדעת את הפרטים של המקרה שלך, כולל מה קרה, מי מעורב, מתי זה קרה, וכו ‘ אם יש מסמכים הקשורים למקרה שלך שחשוב לו או לה לעיין בהם (כגון רשומות רפואיות), הבא אותם יחד עם עותקים גם עבורו.
  • היו כנים לגבי מה שקרה על מנת שהם יעזרו לכם לקבל החלטות טובות לגבי הדרך הטובה ביותר להמשיך בפתרון קונפליקטים בתוך התא המשפחתי שלכם או בגידול ילדים יחד לאחר פרידה מבן / בת זוג / הורה מתעללים. עורך דין מנוסה יכול לייעץ לגבי האפשרויות המשפטיות הקיימות על פי החוק הישראלי, אך אינו יכול לתת ייעוץ משפטי אלא אם כן יש לו את כל העובדות הרלוונטיות בהישג יד לפני שהוא ממליץ על סמך עובדות אלה בלבד; לכן, חשוב לא רק שהלקוחות יגיעו מוכנים עם מידע מדויק, אלא גם שהם יהיו כנים לגבי רגשותיהם לגבי מצבים אלה, כך ששני הצדדים יוכלו לעבוד יחד לקראת פתרון בעיות במקום ליצור בעיות חדשות באמצעות הונאה.*

סוגיות ידועות בציבור בדיני משפחה בישראל

  • גירושין
  • גירושין הם נושא מקובל בדיני משפחה בישראל. תהליך הגירושין יכול להיות מסובך למדי, וחשוב שיהיה לצידכם עורך הדין הנכון. אם אתם שוקלים להתגרש או אם אתם נמצאים כעת בעיצומו של התהליך, יש כמה דברים שכדאי לזכור:
  • מי יקבל את המשמורת על הילדים?
  • כמה מזונות ישולמו (מזונות בני זוג)?
  • מי ישלם על אילו הוצאות במהלך הליך הגירושין?

הבנת ההליך המשפטי בישראל

בישראל מערכת בתי המשפט קצת שונה מאשר במדינות אחרות. קיימים שלושה סוגי בתי משפט: בתי משפט השלום (תביעות קטנות), בתי המשפט המחוזיים ובית המשפט העליון. לכל סוג יש סמכות שיפוט וכללים משלו לגבי סוג המקרים שהם יכולים לשמוע. כך למשל, בתי משפט השלום אינם יכולים לדון בערעורים של בתי המשפט המחוזיים או בהחלטות של בית המשפט העליון; עם זאת, הם יכולים לשמוע ערעורים מבתי משפט שלום אחרים.

פרק הזמן בין הגשת התיק לבית המשפט לבין הדיון בו משתנה בהתאם לסוג התיק שהגשתם ובמקום בו הגשתם אותו (למשל, אם אתם מגישים את תיק הגירושין שלכם בבית המשפט לענייני משפחה בירושלים במקום בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה). מסגרת הזמן הממוצעת לתיקי גירושין היא כשנה מהגשתם ועד למועד המשפט – אם כי זה עשוי להשתנות בהתאם לשאלה אם יש בקשות כלשהן שהוגשו על ידי מי מהצדדים במהלך תקופה זו אשר יאריכו את הדברים עוד יותר!

שכר הטרחה הכרוך בשכירת עורך דין משתנה במידה רבה בהתאם לרמת הניסיון שלהם, כמו גם כמה עבודה צריכה להיעשות לפני תחילת המשפט (לדוגמה: אם רק ניירת פשוטה צריך להשלים אז צפו לפחות עלות כוללת). רוב עורכי הדין גובים תשלום לפי שעה, אז וודאו שאתם נותנים לכם הערכה מראש, כדי שלא יהיו הפתעות בהמשך הדרך כשהחשבוניות מתחילות לזרום!

מציאת המשאבים המתאימים למקרה שלך

כאשר אתם מחפשים עורך דין לענייני משפחה, ישנם משאבים רבים שיכולים לעזור לכם למצוא את האדם הנכון. הנה כמה מהטובים ביותר:

  • ארגוני סיוע משפטי: ארגונים אלה מספקים שירותים משפטיים בחינם למי שזכאי כלכלית ויש לו תיק שלדעתם יש לו זכות. הם עשויים גם להיות מסוגלים להפנות אותך לעורך דין המתמחה בתחום הצורך שלך.
  • משאבים מקוונים: ישנם אתרים רבים שבהם אנשים חולקים את חוויותיהם עם עורכי דין ומשרדי עורכי דין, כולל Yelp!, Google Reviews ו- Avvo (אתר המוקדש אך ורק לסיוע לצרכנים למצוא עורכי דין אמינים). אתה יכול לקרוא ביקורות של לקוחות אחרים ששכרו עורכי דין אלה בעבר, כך שכאשר יגיע הזמן למקרה או למצב שלך, שום דבר לא יפתיע יותר מדי!
  • קבוצות תמיכה: במידת האפשר נסו ליצור קשר עם קבוצות תמיכה מקומיות למשפחות שעוברות מצבים דומים לשלכם – אולי גם הן יודעות על עורכי דין טובים לענייני משפחה בקרבת מקום מגוריהן!”

דברים שיש לקחת בחשבון לפני נקיטת צעדים משפטיים

לפני שתנקוט בצעדים משפטיים, חשוב לשקול את הדברים הבאים:

  • הוצאות משפטיות. אולי תופתעו לגלות כמה עורך דין יגבה עבור שירותיו. בהתאם למורכבות התיק שלך והאם הוא מגיע לבית המשפט או לא, זה יכול לנוע בין כמה אלפי דולרים כל הדרך עד שש ספרות (ואף מעבר לכך). אם המקרה שלך פשוט מספיק כך שהוא אינו דורש עורך דין כלל – או אם אתה מייצג את עצמך – אתה עלול למצוא את עצמך חוסך כסף על ידי כך.
  • תוצאות אפשריות. גם אם תנצח בתיק שלך, אין ערבויות לגבי התוצאה הבאה שתקרה; יש אנשים שבסופו של דבר מפסידים יותר ממה שהם הרוויחו באמצעות התדיינות משפטית כי הם לא חשבו על הדברים לפני שנקטו צעדים נגד מישהו אחר או ארגון. בנוסף, גם אם המטרה שלכם היא רק פיצוי כספי ולא הצדק עצמו (מה שלא תמיד אפשרי), זכייה לא אומרת לקבל תשלום מיידי; במקרים רבים לוקח שנים עד שמי מהצדדים מקבל מהם משהו מהותי

מסקנה

אם אתם זקוקים לעורך דין לענייני משפחה, חשוב לבחור את עורך הדין הנכון. עורך דין משפחה טוב יכול לעזור לך בכל ההיבטים של המקרה שלך ולספק תובנה חשובה לגבי הדרך הטובה ביותר להמשיך. כדי למצוא את ההתאמה המושלמת למצבך, שקול את הטיפים הבאים:

  • חפש מישהו שיש לו ניסיון עם מקרים דומים. זה יבטיח שהם ידעו מה הם עושים כשהם מטפלים בשלך.
  • בקש המלצות מחברים או עמיתים שהשתמשו בעורכי דין בעבר; זה ייתן לך מושג איזה סוג של עבודה הם עושים ואם הם ימליצו עליהם שוב (או לא).
שני בנארדטה
משרד עורכי דין למשפחה
משרד בוטיק המתמחה בתחום דיני המשפחה על בוריו בניהול עו"ד שני בנארדטה. המשרד מספר שירותי ליטיגציה וייצוג  בערכאות השונות: הן בבית המשפט לענייני משפחה ובביה"ד הרבני והן בערכאות הערעור.

עו"ד שני בנארדטה היא דור שני למקצוע והיא אוחזת בניסיון רב בניהול הליכים רגישים ומורכבים בכלל ובסכסוכים משפחתיים בפרט הנוגעים בנושאים כגון ירושה וסכסוכי חיים משותפים, זוגיות ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *